Dit keer een recept voor heerlijke appelflappen van gastblogger Nadine:
Met onderstaand recept maak je de ‘gewone’ appelflap extra speciaal. Het is altijd makkelijk en snel te maken voor als er onverwacht visite langs komt.
Benodigdheden voor 4 appelflappen:
* 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid, meestal laat ik ze in de koelkast ontdooien,)
* 1 grote appel
* 50 gram rozijnen (blanke en donkere)
* 1 of 2 verkruimelde bitterkoekjes
* 2 eetlepels suiker (evt. kokosbloesemsuiker)
* 1 theelepel kaneel
* ½ theelepel kardemon
* ½ theelepel gember
* Vanille-extract
* Bakplaat en bakpapier
* Bakkwastje
Werkwijze:
* Verwarm de oven voor op 200 of 210 graden
* Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes, Doe ze in een kom en meng alle ingrediënten behalve het vanille-extract. Roer dit alles goed door.
* Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht (zodat het een driehoek wordt) en druk de randen aan.
* Schenk wat vanille-extract in een kommetje en bestrijk met een bakkwastje de appelflappen ermee
* Strooi daarna voorzichtig nog wat suiker op de ingesmeerde appelflapen
* Bak de appelflappen ca. 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
De feestdagen zijn net achter de rug en veel mensen hebben het goede voornemen om eens flink te gaan sparen de komende maanden. Misschien wi...
-
De kern van karaktervorming is gehoorzaamheid aan de Bijbel. De Heere wijst zo vaak aan waarin wij veranderd moeten worden; Hij vraagt vraag...
-
1. Redding - "Heer, laat redding ontspringen binnen in mijn kinderen, opdat ook zij de zaligheid in Christus Jezus zouden verkrijgen, ...
-
Deze 'Opstandingsbroodjes' heb ik vorig jaar ook gemaakt en ik zag ze dit jaar ook op deze blog weer (klik voor foto's op de l...
-
Zo vlak voor valentijnsdag leek me het goed weer eens te bloggen over het huwelijk. Ik heb jullie eerder al eens gewezen op het boek 'Li...
Leuk hoor, ga ik proberen! Zou het ook zonder kokos kunnen? Dat is niet echt mn smaakje... ;)
BeantwoordenVerwijderenOh sorry, te snel gelezen! kokosbloesemsuiker... dat is wel lekker ja!
Verwijderenbitterkoekjes zullen het inderdaad een hele andere smaak geven! Leuk!
BeantwoordenVerwijderenbitterkoekjes zit daar niet van alles in? leuke blog volg het graag gr jennie.
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk recept. Dank je wel. Lusten jouw meisjes dit?
BeantwoordenVerwijderen