04 april 2014

Gezinsavond palmpasen

Vanavond hebben we een gezinsavond gehad over palmpasen oftewel de intocht van Jezus in Jeruzalem. Mijn man was er niet vanavond en de tweeling gaan pas meedoen met de gezinsavonden als ze 4 worden (in mei) dus waren Myrthe en ik samen. Tijdens Bijbeltijd vandaag hadden we het Bijbelverhaal over de intocht al gelezen en er een aantal vragen over gesteld. Nu begonnen we met een knutselwerkje over de intocht. Tijdens het kleuren zongen we mee met mooie paasliederen via youtube. Daarna hebben we een paastuin gemaakt en toen was het tijd voor een heerlijke zelfgebakken brownie (onze Myrthe is dol op chocola ;-)) en daarna hebben we ganzenbord gespeeld in een paasversie. Je kunt het spel vinden op deze site. Er staan goede vragen bij en de plaatjes en opdrachten zijn heel duidelijk, ook voor jonge kinderen. Wat ik zo fijn vind aan gezinsavonden is dat je ook samen de tijd neemt om over dingen te praten die normaal gesproken misschien niet zo snel aan de orde zouden komen. We hebben het gehad over trouw(en) en over scheidingen en over hoeveel mensen er in de hemel zullen zijn en hoe je weet of iemand van de Here Jezus houdt en over winnen en verliezen en de minste zijn. Waardevolle gesprekken tijdens een waardevolle avond!

Morgen zet ik een aantal links op een rijtje waar je leuke ideetjes kunt vinden voor je gezinsavonden en die de voorbereiding van zo' n avond stukken makkelijker maken.

6 opmerkingen:

  1. Leuk he en zooo waardevol!
    Als je deze tijd niet apart zet... komt het er niet van...
    en ze zijn maar zo kort zo jong en onbevangen...
    Goed dat je dit doet Marjolein!
    Liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, Ilse! Bedankt voor al je hulp bij het voorbereiden van de gezinsavond!!

      Verwijderen
  2. Mooi om te lezen. Dit zal ze zich later herinneren en dat is zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, jedidja. Het investeren in je kinderen is zo belangrijk en waardevol.

      Verwijderen
  3. Wat mooi om dit zo samen te kunnen doen! Het is inderdaad zo belangrijk en waardevol.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie ideeën. Ook leuke foto's, als waardevolle herinnering voor later.
    Hartelijke groet,
    Lydia van den Noort

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-