05 april 2014

15 links {voorbereiding gezinsavonden}

Door middel van gezinsavonden kun je het geloof en normen en waarden via een creatieve manier doorgeven, maar ook kun je als gezin op die manier leuke familietradities maken, herinneringen maken, goede gesprekken hebben, de familieband hechter maken en nog veel meer. Als je overweegt om in jullie gezin ook gezinsavonden (of middagen) te plannen, zit je misschien wel met de vraag hoe je dat nu allemaal bedenkt en waar je de tijd vandaan moet halen om zoiets te plannen.

Gelukkig zijn er veel goede sites met kant en klare ideeën, werkjes, liedjes, puzzels, spelletjes en voorbeelden om zo'n avond vorm te geven. Er zijn zelfs boeken met kant en klare 'lessen' die je kunt gebruiken. Hieronder een aantal links die je hopelijk op weg helpen om deze avonden vorm te geven.

Zelf hebben we twee keer in de maand een Bijbelse gezinsavond, dus gericht op een Bijbels thema. Eén keer in de maand hebben we een gezinsavond over een karaktereigenschap en één keer in de maand een gezinsavond met een leuke activiteit als voorlezen, zwemmen, film kijken, spelletjes spelen etc. 
Sommige gezinnen hebben één keer in de maand gezinsavond, anderen twee keer per maand. Kies wat het beste past bij jou en je gezin.

Een complete site over gezinsmomenten, voorbeelden, liedjes, studies, blogs en nog veel meer....AANRADER!!


Voorbeelden van gezinsavonden:


Leuke thema's, verhalen, werkjes en puzzels:

http://www.kidsofintegrity.com (lessen over karaktereigenschappen in het Engels)

Boeken:


Video:


Workshops:6 opmerkingen:

 1. Beste Marjolein,

  Bedankt voor je prachtige blog!
  Ik ontdekte je blog pas vorige week, dus kan nu heerlijk alles terug lezen.
  Wat schrijf je mooie stukjes over bemoediging, aansporing, ideeën voor de kinderen ect.
  Alles dus wat er komt kijken bij vrouw zijn naar Gods wil!
  Ik wil je hierbij van harte Gods zegen toewensen en hoop dat veel vrouwen je blog zullen vinden en er net als ik door geraakt zullen worden!

  Groeten, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve, bemoedigende reactie, Carina. Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Hoi Marjolein,
  Prachtig, zoveel tips in een blog!
  Ben wel benieuwd naar dat gezinsavondboek 'het karakter van een christen'. Vind je het mooi?
  Wij doen wel veel Bijbelfeesten, maar die zijn niet echt specifiek gericht op karaktervorming. We praten wel veel met de kids één op één hier over, maar er speciale familynights over houden lijkt me ook best mooi zo af en toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is echt een mooi deel van de serie, Petra. Is echt mooi om de familynights op deze manier zo af te wisselen.

   Verwijderen
 3. Ik vind de sites van Christina Fox altijd erg mooi, maar dat is wel Engels; http://www.toshowthemjesus.com/ en http://www.desiringgod.org/authors/christina-fox Ik ben van huis uit niet gewend om er zo concreet mee aan de slag te gaan, maar daar ben ik nu wel mee bezig. Heel waardevol! Bedankt voor de tips.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs