25 juni 2013

Twee preken over de (geestelijke) opvoeding van je kinderen

Deze preek is in het Engels en gaat over het houden van Bijbeltijd met je kinderen. De dominee vertelt van een onderzoek dat gedaan is naar twee gezinnen die midden 1700 leefden. Het ene is een gezin waarvan de vader een misdadiger was en bijna zijn hele leven in de gevangenis heeft doorgebracht, een gezin waar de geestelijke erfenis er één was van liegen en stelen, een gezin waar nooit over de Heere God werd gesproken. Het andere gezin was het gezin van de puritein Jonathan Edwards, een bekende dominee. Hij ging zijn kinderen dagelijks voor in Bijbeltijd én leerde hen belangrijke normen en waarden. Van beide mannen is hun nageslacht nagetrokken en gekeken wat er van hun nageslacht terecht is gekomen. De resultaten zijn schokkend!

Het zijn natuurlijk maar twee families en daarom kun je geen hele grote conclusies trekken aan de hand van dit onderzoek.Wel is het duidelijk dat als je in je gezin een basis legt van Gods Woord, van genade en vergeving en ze normen en waarden leert dat dat ver door kan trekken, zelfs tot in verre geslachten. Daarom des te meer reden om je toe te leggen op een Bijbels fundament in de levens van je kinderen en dat niet alleen door ze naar de zondagsschool te sturen of naar catechisatie, maar juist ook in het gezin deze basis te leggen.

De tweede preek is in het Nederlands en geeft 7 doelen  voor de geestelijke opvoeding van kinderen. Een heldere, duidelijke en leerzame preek.

Jonathan Edwards

1 opmerking:

  1. hoi marjolein,
    ik vind je blog erg inspirerend en voor mij in veel dingen een voorbeeld. ik zag dat je 4 kinderen hebt en volgens mij zijn ze allemaal nog best jong. ik vraag me af hoe je dat allemaal doet....huishoudelijke taken, gezond eten, gezellig koekjes bakken, heen en weer naar school racen, stille tijd en dan ook nog de creativiteit om gezinsavonden te organiseren. wij hebben zelf ook 4 kinderen in de leeftijd 8 tm 11 maanden maar moet zeggen dat ik dat heel erg graag doe maar voor dingen gewoonweg geen tijd heb zoals bv bakken van taart. wat is jouw geheim dan? het is niet aanvallend bedoeld hoor maar meer uit belangstelling. misschien plan ik mijn dagen verkeerd?

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs