05 september 2012

Recept Kaneelbroodjes

Ik heb lang gezocht naar een lekker recept voor kaneelbroodjes (cinnamonrolls) en na veel recepten uitgeprobeerd te hebben had ik het maar opgegeven. De broodjes waren meestal te hard, te weinig gerezen, of te weinig smaak etc.

Toen vond ik op deze site wel een goed recept en bijpassend filmpje. Eindelijk smaakten de broodjes zoals ze volgens mij moeten smaken. Ik heb ze geserveerd met wat wit glazuur erover heen (eetlepel water mengen met zoveel poedersuiker dat het een dikke gelei is, wat je ook kunt doen is 2 theelepels melk mengen met wat vanille-extract, 1 theelepel boter en veel poedersuiker tot een egale massa, ook heel lekker). Ik heb het deeg voor de broodjes trouwens laten rijzen in mijn oven op 35/40 graden.

Bijzonder lekker om ze warm te serveren bij een speciaal ontbijtje!!7 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me nog eens lekker! Dank je wel. Ik sla deze blog even op met een linkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dezelfde ervaringen als jij met het maken van zulke broodjes, dus als jij zegt dat dit recept beter lukt, en met de aanwijzingen van jou erbij, ga ik het ook weer eens met goede moed proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga even lekker bij je bijlezen!
  Mmm kaneelbroodjes, ik ga de site bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er heerlijk uit Marjolein. Zijn ze al op?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Henrieke Schuurman18 september 2012 om 07:26

  Dat ziet er lekker uit! Heb jij ook zo'n mixer, of heb je het met een gewone mixer met deeghaken gekneed? En waarom heb je het deeg in de oven laten rijzen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Henrieke, ik heb een gewone mixer met deeghaken. Gewoon laten rijzen mislukt bij mij bijna altijd, dus had een goed alternatief in de oven gevonden, maar als het ook lukt op kamertemperatuur kun je dat gewoon doen. Ben benieuwd of je ze lekker vond!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ze zojuist uitgeprobeerd en ze zijn heerlijk!!!
  De broodjes zijn wel vrij groot geworden (ik had plakken van 3 cm gesneden). En het rijzen in de oven ging perfect!
  Bedankt voor je recept!

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs