Ik heb lang gezocht naar een lekker recept voor kaneelbroodjes (cinnamonrolls) en na veel recepten uitgeprobeerd te hebben had ik het maar opgegeven. De broodjes waren meestal te hard, te weinig gerezen, of te weinig smaak etc.
Toen vond ik op deze site wel een goed recept en bijpassend filmpje. Eindelijk smaakten de broodjes zoals ze volgens mij moeten smaken. Ik heb ze geserveerd met wat wit glazuur erover heen (eetlepel water mengen met zoveel poedersuiker dat het een dikke gelei is, wat je ook kunt doen is 2 theelepels melk mengen met wat vanille-extract, 1 theelepel boter en veel poedersuiker tot een egale massa, ook heel lekker). Ik heb het deeg voor de broodjes trouwens laten rijzen in mijn oven op 35/40 graden.
Bijzonder lekker om ze warm te serveren bij een speciaal ontbijtje!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Je kunt tegenwoordig geen krant of magazine lezen of het gaat over onthaasten en minimaliseren. Dat is blijkbaar een belangrijke behoefte d...
-
Het is weer bijna sinterklaas en dat kan ik goed merken hier thuis. De hele dag hebben de kinderen het over niets anders dan sinterklaas en ...
-
Ik denk dat de meesten van jullie nog niet zo bezig zijn met advent, maar toch is het nog maar een paar weken voordat de eerste adventszond...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
Hieronder staan 31 gebeden die je kunt bidden voor je man. Elke dag van de maand een gebed dus. De gebeden zijn gehaald uit de Schrift en da...
Dat lijkt me nog eens lekker! Dank je wel. Ik sla deze blog even op met een linkje.
BeantwoordenVerwijderenIk heb dezelfde ervaringen als jij met het maken van zulke broodjes, dus als jij zegt dat dit recept beter lukt, en met de aanwijzingen van jou erbij, ga ik het ook weer eens met goede moed proberen!
BeantwoordenVerwijderenIk ga even lekker bij je bijlezen!
BeantwoordenVerwijderenMmm kaneelbroodjes, ik ga de site bekijken!
Dat ziet er heerlijk uit Marjolein. Zijn ze al op?
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit! Heb jij ook zo'n mixer, of heb je het met een gewone mixer met deeghaken gekneed? En waarom heb je het deeg in de oven laten rijzen?
BeantwoordenVerwijderenHoi Henrieke, ik heb een gewone mixer met deeghaken. Gewoon laten rijzen mislukt bij mij bijna altijd, dus had een goed alternatief in de oven gevonden, maar als het ook lukt op kamertemperatuur kun je dat gewoon doen. Ben benieuwd of je ze lekker vond!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze zojuist uitgeprobeerd en ze zijn heerlijk!!!
BeantwoordenVerwijderenDe broodjes zijn wel vrij groot geworden (ik had plakken van 3 cm gesneden). En het rijzen in de oven ging perfect!
Bedankt voor je recept!