04 september 2012

6 opvoedtips van Michelle Duggar


1) Leer je kinderen om God lief te hebben met heel hun hart, ziel en verstand en met al hun kracht en memoriseer Gods Woord samen als gezin.

2) Leer je kinderen om te dienen, om een dienend hart te hebben en wees zelf daarin een voorbeeld. Leer ze om hun naaste lief te hebben als zichzelf en zoek naar situaties waar ze kunnen dienen (koekjes brengen naar bejaardenhuizen, boodschappen doen voor zieke gemeenteleden, helpen in huis, eten uitdelen in gaarkeuken etc)

3) Lees elke dag de Spreuk van de dag (uit het boek Spreuken, 31 hoofdstukken ) die correspondeert met de dag van de maand en praat erover als gezin.

4) Vraag wat er omgaat in het hart van je kind. Wees op de hoogte van wat je kind doet en hoe je kind zich gedraagt. Heb één-op-één gesprekjes en bid met hen. Neem ruim de tijd voor deze belangrijke gesprekken!
5) Vraag God om je te helpen je boosheid te overwinnen, want het kan de relatie met je kinderen verwoesten. De Duggars leggen elkaar verantwoording af als het gaat om hun houding en acties. Als Jim-Bob Duggar onterecht boos dreigt te worden hebben zijn kinderen toestemming hem op de schouder te kloppen en te zeggen: 'Papa, ik denk dat je boos aan het worden bent'. Zo houd je elkaar verantwoordelijk.

6) Prijs je kinderen tien keer meer dan je ze corrigeert. Wanneer je je minder focust op een brandschoon huis dan ben je vrijer om positief te reageren en je kinderen te prijzen voor dingen die ze goed gedaan hebben. In plaats van boos te reageren omdat ze water geknoeid hebben kun je ze prijzen omdat ze voor je wilden afwassen! Onthoud: Leren is proberen!

Bron: Duggarblog

2 opmerkingen:

Je reactie stel ik erg op prijs