31 maart 2016

Wat is bidden naar Gods wil?

Het kan zo zijn dat je in je gebedsleven in een soort sleur bent terechtgekomen. Je weet dat je vaak hetzelfde bidt en toch vind je het lastig om een andere manier van bidden te vinden.

Bidden is praten met God over alle dingen die je bezighouden, Hem danken en aanbidden, zonden belijden en voorbede doen. Maar wat ook belangrijk is, is dat je Gods Woord zelf bidt. Door het Woord weten we wat Gods wil is voor ons leven en in Kolossenzen 1:9 staat dat we mogen bidden om vervuld te raken met de kennis van Gods wil.

Op het moment dat je Gods Woord gaat gebruiken in je gebed, krijg je als vanzelf een heel ander gebedsleven en komen er onderwerpen aan de orde waar je van tevoren nog nooit over had gebeden of gedacht.Ik zal een voorbeeld geven:

Stel ik lees Efeze 4 (zelf lees ik in mijn stille tijd één hoofdstuk op volgorde uit de Bijbel en vandaag was dat Efeze 4) dan schrijf ik eerst een aantal punten op uit het hoofdstuk die me opvallen en die ik wil onthouden.

Efeze 4:

*Paulus roept op tot een heilige levenswandel: nederigheid, zachtmoedig zijn, geduldig, vol liefde, één in de Geest en we moeten de vrede bewaren.

*Er zijn verschillende gaven in de gemeente: apostelen, herders en leraars, evangelisten etc.

* Het is belangrijk om volwassen te worden in het geloof door vol te worden van de kennis van de Zoon van God.

* Heidenen wandelen in zinloosheid van denken, zo moeten we niet zijn, we moeten juist vernieuwd worden in ons denken.

* Spreek altijd de waarheid

*Laat de zon niet ondergaan over je boosheid.

* Als je spreekt, laat het dan vol genade zijn, zeg goede dingen, nuttig tot opbouw. Niet: vuile woorden spreken, bitter zijn, vol woede, toorn en geschreeuw, laster en slechtheid.

* Je bent verzegeld met de Geest tot de dag der verlossing.

* Wees vriendelijk en barmhartig en vergeef elkaar.

Als je nu gaat bidden, dan ga je deze punten langs. Je vraagt of de Heere je wil helpen om een heilige levenswandel te hebben. Je kunt bidden voor gaven van de Geest in de gemeente en of de gemeente en je gezin vol mag worden van de kennis van de Zoon van God. Bid om vernieuwing in je denken. Bid dat je altijd de waarheid mag spreken en je kinderen ook. Dank  dat je verzegeld bent (als je een oprecht gelovige bent) met de Geest tot de dag van de verlossing. Vraag of God je wil helpen vol genade te spreken en dat je vriendelijk en barmhartig mag zijn en de ander kunt vergeven.

Dit kun je natuurlijk ook bidden voor je man, kinderen, familie, overheid, vervolgde christenen etc.

Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God (Filippenzen 4:

4 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven.. Het is idd soms last om dieper te gaan in je gebed. Dit is een heel mooi voorbeeld wat mij zeker verder op weg helpt! Dank je wel

    Gr Diana

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs