19 januari 2016

Mooie lezingen over het gezin en (geloofs)opvoeding

Er staan een aantal mooie lezingen op YouTube van het platform HartvoorGezin. Onder andere lezingen van Tedd Tripp van het boekje 'De weg naar het kinderhart'.


 Lezing: bewaar je hart, vreugdevol leven onder gezag

Het gezin als leercentrum
4 opmerkingen:

 1. Beste Marjolein,

  Ik ben erg benieuwd naar je visie op de filosofie van Tedd Tripp over het slaan van je kinderen. Onderstaand artikel geeft weer wat ik denk dat de hiaten in zijn filosofie zijn.

  http://thatmom.com/2011/03/18/one-mom’s-look-at-tedd-tripp’s-book-shepherding-a-child’s-heart-2/

  Zou je hierover iets met ons willen delen?

  Hartelijke groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marjolein,
  Als ik hier zo over lees heb ik ook mijn zorgen over de inhoud van het onderwijs. Er zijn in de VS meerdere mensen die boeken schrijven over opvoeden vanuit christelijk perspectief die een heel sterke nadruk leggen op gehoorzaamheid en straffen, slaan zelfs. Dit heeft zelfs geleid tot verschillende doden. Dit alles maakt mij zeer terughoudend om mij meer te verdiepen in opvoedkundigen, zelf benoemd of niet, die deze kant op neigen. Ik denk dat liefde bovenaan moet staan en een baby bestraffen met een tik omdat het niet meewerkt aan een luierwissel?? Vind ik wel heftig hoor. Zelf het boek niet gelezen, de citaten kunnen natuurlijk uit hun verband gerukt zijn, maar het artikel dat hier boven wordt genoemd lijkt toch wel goed onderbouwd. Sorry, ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik een wat kritische reactie heb 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog! ik zag u via andere blogster, zo gaat het
  in blogland, ik volg meestal blogjes die te maken hebben met
  haken, koken, fotografie, en leuke anecdotes, vindt leuk om
  weer hier te komen lezen.

  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vol goede moed was je weer begonnen met bloggen en nu toch weer afgehaakt. Jammer, ik vind je altijd erg inspirerend! Ik hoop dat alles goed gaat met jou en je gezin!

  Veel zegen,
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs