27 augustus 2013

Heel Engeland bakt met Mary Berry

Als je van bakken houdt, heb je misschien ook wel naar de programma's 'Heel Holland bakt' en 'Heel Engeland bakt' gekeken. Ik heb ze via www.npo.nl gezien en je kunt een deel van de afleveringen daar nog steeds terugzien. Wat ik leuk vind aan de programma's is dat er bekende recepten gemaakt moet worden zoals cake, koekjes, hartige taart, puddingen etc.en dat de deelnemers met respect behandelt worden.
Ik heb weer veel nieuwe baktips gekregen door deze leuke programma's.

Mary Berry zit in de jury van 'Heel Engeland bakt' en schrijft al tientallen jaren bak- en kookboeken. Ooit begon ze als receptenschrijver voor Housewife's magazine en later kreeg ze één van de eerste televisieprogramma's over koken. Ik heb twee bak- en kookboeken van haar en echt elk recept wat ik maak uit haar kookboek lukt en is lekker.

Er is ook een documentaire gemaakt over haar leven en die is ook zeer interessant om te zien. (Vooral als je, net als ik, houdt van geschiedenis en Engeland ;-)) Ze heeft veel dingen meegemaakt zoals Polio, de schaarse en moeilijke tijden tijdens WOll, de plotselinge dood van haar zoon en haar werk bij Housewife's magazine.

Eén van de bekendste recepten van Mary Berry is de Victoria-spongecake, deze is echt heerlijk, zeker met slagroom en jam (gebruik wel een vorm van 20 cm doorsnede en gebruik maatlepels). Ook kun je via Youtube een masterclass van haar volgen waar je leert om de heerlijkste baksels te maken.

Aanrader!


5 opmerkingen:

 1. Hoi Marjolein,

  Wat leuk dat je ook the great british bake off, zo leuk vindt! Ik ben fan van het programma en van Mary Berry. Heb ook al de documentaire gekeken op youtube en een kookboek aangeschaft;). Ik heb ook de nederlands, amerikaanse en australische versie van het programma gezien, en ik merk dat de tips beginnen door te sijpelen in mijn bakken, zo leuk!

  Groetjes, Tabitha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he, dat programma! Ik heb laatst de finale gezien en daarin werd er nog vermeld wat de mensen uiteindelijk gedaan hadden ná de great brittish bake-off. Hierbij stond dat ruth een eigen blog was begonnen met veel succes, dus ik heb daar direct even een kijkje genomen. Heeeeel lekker, met veel recepten!
  the pink wisk heet het en dit is de link;
  http://www.thepinkwhisk.co.uk/
  Hmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marjolein,

  ik ben op zoek naar wat schreef over zelf wasmiddel maken, maar ik kan het niet vinden. Is er een reden dat je het wasmiddelrecept van je blog hebt gehaald? Bedankt! Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip gerda,de link deed het niet meer. Hierbij nogmaals de goede link:http://god-en-gezin.blogspot.nl/2013/05/zelf-wasmiddel-maken.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!!!
   Ik ga er mee aan de slag.

   Verwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs