09 oktober 2012

Update van ons gezin

We wonen alweer ruim een half jaar in de pastorie en het is denk ik tijd voor een update. Er is veel veranderd sinds we hier wonen. We zijn er qua woning erg op vooruit gegaan, we hebben een heerlijke tuin en wonen in een mooie omgeving, maar ook voelen we ons erg thuis in onze nieuwe gemeente waar mijn man mag dienen als predikant. Het is ook erg druk. We hebben een hechte en actieve gemeente waar veel leuke activiteiten worden georganiseerd en natuurlijk is het fijn daaraan mee te doen en mijn man is natuurlijk erg druk met zijn werk in de gemeente. Ik ben ontzettend dankbaar als ik kijk naar hoe goed God voor ons heeft gezorgd in de afgelopen maanden en hoe de kinderen hier genieten in onze nieuwe woonplaats. Toch mis ik het wonen in de flat ook, hoe gek dat ook klinkt. Ik mis soms de (buitenlandse) vrouwen, de gesprekken, het geven van hulp(goederen),etc. Toch besef ik heel goed dat God een nieuwe plek aan ons heeft gegeven en dat we nu daar mogen dienen.

Onze Myrthe is alweer vijf, wat heb ik al een grote dochter. Ze begint al een beetje met leren lezen en ze helpt graag bij het bakken of koken in de keuken en ze houdt enorm van knutselen en haar zusjes bezighouden. Het hoogtepunt van onze tijd samen is elke week de gezinsavond, waarin ze lekker langer op mag blijven en we iets leuks doen. In het begin moest ze wennen aan haar nieuwe school, maar nu ze het daar gewend is heeft ze het ontzettend naar haar zin.Onze tweeling is alweer 2,5 en lekker ondernemend. Ze spelen altijd samen en dat scheelt mij veel tijd. Ze vinden het heel erg leuk om Myrthe na te doen en rollenspellen te spelen. Ook houden ze enorm van knuffelen en regelmatig zitten ze dan ook even bij me op schoot om even 'bij te tanken' :-)Wat ook een grote verandering is, is dat ik zwanger ben van ons vierde kindje! We zijn ontzettend dankbaar voor dit nieuwe leven en we zien er naar uit om ook dit kindje vast te kunnen houden en te mogen koesteren. De laatste tijd ben ik erg moe geweest ivm de zwangerschap, maar dat gaat nu gelukkig ook weer de goede kant op en ik krijg gelukkig steeds meer energie terug.Maar al deze veranderingen hebben er wel voor gezorgd dat ik minder aan bloggen toekom, minder andere blogs kan lezen en minder boeken lees, zodat ik minder door kan geven. Dat vind ik ontzettend jammer, maar ik probeer elke week één of twee berichten te schrijven en ik hoop dat ik op die manier toch die dingen waar ik enthousiast over ben door kan geven aan jullie.

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi nieuws! Hartelijk gefeliciteerd en ik wens jullie een gezegende zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!! Fijn dat jullie nu op zo'n fijne plek mogen wonen. Van harte Gods zegen toegewenst in alles wat jou/jullie bezig houd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Marjolein, van harte gefeliciteerd met je zwangerschap, wat een ontzettend goed nieuws! Ik hoop dat je een fijne zwangerschap mag genieten en dat je straks een prachtig gezond kindje in je armen mag sluiten.
  Onlangs heb ik 'weer' je appeltaart en draadjesvlees gemaakt, ja echt, ben wel een beetje fan van al die lekkere recepten. Binnenkort de kaneelrolletjes een proberen.

  Veel geluk en liefde gewenst! Groetjes Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marjolein,
  allereerts van harte gefeliciteerd met dit nieuwe wonder van je zwangerschap. Natuurlijk brengt dat de nodige ongemakken mee, maar het cadeau weegt daar zeker tegenop!
  Je moet maar zo denken als het even niet lukt om te bloggen: er is een tijd om te ontvangen, en er is een tijd om te geven. Alles op z'n eigen tijd.
  Ben je ook benieuwd of je wéér een dochtertje krijgt? Wij hebben 4 dochtertjes en ik ben daar iedere dag weer dankbaar voor.
  geniet van je zwangerschap en als er blogs zijn, lees ik mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Dat alles maar voorspoedig mag verlopen. Kan me voorstellen dat je op je nieuwe plek eventjes 'zoekende' bent wat Gods plan voor je is - waar je je kunt inzetten etc. - maar Hij maakt dat vanzelf duidelijk! Sterkte en veel geluk samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie blog. Vooral dat je zwanger bent maar ook de manier hoe je over je gezin, het wonen in de pastorie en het gezinsleven vertelt. Ik wens je een heel goede zwangerschap toe en dat je Gods armen om je heen voelt. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met de komst van jullie nieuwe kindje.
  Ik hoop van harte dat je tijd kunt blijven vinden om te bloggen, ik steek er altijd wat van op :-)
  Een goede zwangerschap toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen hoe het met jullie is. Op Facebook zie ik af en toe ook leuke foto's voorbij komen.
  Heel veel sterkte met je zwangerschap. Wat leuk dat jullie weer een kleintje verwachten. Ik zie weer uit naar je opbouwende blogberichten, altijd leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met dit goede nieuws!

  Groetjes,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs