29 maart 2011

Lentefeest

Een leuke manier om als gezin familietradities te maken zijn het vieren van bepaalde dagen, feesten of mijlpalen. Zo hebben wij sinds kort het lentefeest ingevoerd. Myrthe was erg in de war over het Paasfeest. Ze had geleerd dat het met Pasen gaat om Jezus, die opgestaan is uit de dood, maar...wat doen al die paashazen, kuikentjes en eitjes dan in de winkel.

Vandaar een lentefeest.

We hebben een paar vriendinnetjes van Myrthe uitgenodigd en de tafel was mooi versierd met bloemen, gekookte eieren en heerlijke snoepjes en vogelnestjes van chocolade.
(Eenvoudig te maken door melkchocolade te smelten en daardoor heen twee lepels muesli te roeren. Met twee lepels maakt je kleine nestjes en dan laat je de nestjes hard worden op bakpapier. Daarna kun je in de nestjes bijv. gekleurde suikereitjes leggen. Heerlijk!!)

Ik heb eerst een verhaal voorgelezen over de lente. Daarna hebben de meiden eieren geverfd die vervolgens door mijn man verstopt werden in het park achter ons huis. Daarna natuurlijk eieren zoeken en kregen ze als beloning een mooi klein cadeautje.

Daarna hebben we pannenkoeken gegeten en zijn we naar de kinderboerderij geweest en hebben ze zichzelf lekker in het zonnetje uitgeleefd in de speeltuin.

Een heerlijk dag met prachtig weer om Gods nieuwe schepping te vieren!En dan gaan we ons nu focussen op de stille week met allerlei activiteiten.

2 opmerkingen:

 1. Ha, precies om die reden zijn wij een paar jaar terug ook een lentefeest begonnen. En we ontdekten dat het gewoon heel mooi en leuk is om het wonder van de lente zo bewust te vieren en te beleven met elkaar!
  Mooi liedje erbij vonden we nog 'Weet je dat de lente komt' op You tube.

  Groetjes,
  Petra (the newhouse family)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi idee, Marjolein! Die neem ik van je over als Naomi er groot genoeg voor is:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs