28 februari 2015

Baby op komst!

Dankbaar wil ik ook via deze blog bekend maken dat we ons vijfde kindje verwachten! Wat een zegen en geschenk!

 
Net als bij de vorige zwangerschap was ik weer zwanger van een tweeling (drie tweelingzwangerschappen achter elkaar, toch best bijzonder) en is dit keer ook weer één van de twee kindjes niet verder gegroeid en is het weer een miskraam geworden. We zijn ontzettend dankbaar dat het andere kindje wel leeft en zover je dat met de eerste echo kunt zien gezond lijkt.

Toch hebben we verdrietige weken gehad. We hadden zo gehoopt op een tweeling! En nu heb je een miskraam en een zwangerschap tegelijk en dat voelt zo dubbel. Je voelt je dankbaar en blij en dan weer schuldig omdat je je niet verdrietig voelt en dan voel je je erg verdrietig en dan schaam je je weer dat je niet dankbaarder bent voor het levende kindje.

Op de fb-pagina van Zeeuwse mama las ik een prachtig gedichtje wat mijn gevoel zo goed beschrijft.

Slaap maar zacht......

U had Uw Geest dubbel gegeven.
Twee kindjes mochten in mij leven...
Ze groeiden dicht onder mijn hart en ik wist,
U houdt ze stevig vast.

Maar toch, heeft één van hen losgelaten.
Waarom moest ééntje mij verlaten..
Ik weet wel Heer met mijn verstand,
juist nu houdt U deze ene in Uw hand.
En koestert dit kleintje zacht op Uw schoot.

Slaap zacht mijn kindje klein en teer.
'k Geef jou terug aan onze Heer.
Hij zal jouw leven vervolmaken,
nu ik jou los moet laten..
Slaap maar kindje, slaap maar zacht,
in de warme liefde van Gods hart.
't Is diezelfde liefde die mij troost, 't zelfde hart.
Dezelfde schoot, diezelfde armen om ons heen.
Door Hem zijn we toch weer ÉÉN!


Sandra van de blog Zeeuwse mama heeft ook een tweeling gekregen en één kindje van de twee heeft maar één dag geleefd en daarna heeft ze dit kindje terug moeten geven aan de Heere. Ook zo dubbel: blijdschap en diep verdriet. Ze vertelt hierover in het Tv-programma 'Bakkie troost'. Erg bemoedigend om te kijken.

De afgelopen weken heb ik hierdoor ook niet veel kunnen bloggen, maar hoop daarin op jullie begrip!

11 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met het nieuwe leventje. Wat een wonder dat dit kindje door mag groeien. Het doet pijn dat je de ander hebt moeten laten gaan. Een schaap dat rust vond bij de Goede Herder. En op Zijn arm de hemel binnen ging. Dubbel. Toch hoop ik dat je van deze zwangerschap heel erg genieten kunt. Vertrouw op Hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met het verdriet én van harte met je zwangerschap. Wat dubbel! Zo werd op de dag van de geboorte van onze tweede ook een jongetje in de gemeente geboren die overleed.. de ds zei daarover toen we onze schroom deelden voor dankzegging: voor Hem leven zij allen! En dat is ook zo..
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzonder dat het zo moet zijn voor de derde keer! Gefeliciteerd met je zwangerschap. Wat fijn dat jullie weer een kindje van Hem mogen krijgen. Het blijft dubbel, maar Hij houdt alles in Zijn hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je blijvende zwangerschap van dit kindje. Hier ook twee keer zo geweest. Je blijft er altijd aan denken. God gaat soms een onnavolgbare weg. Maar wat een wonder dat dit kindje is blijven zitten. Het had ook een dubbele 'miskraam' kunnen zijn. Ik vind het altijd nog heel verdrietig dat er geen tastbare plekje is om te rouwen, als een kindje zo veel te vroeg stopt met groeien. Er is geen grafje. Maar wel een plekje in ons hart toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marjolein! Wat een hevige tijd zul je hebben met al deze emoties door elkaar heen, vermengd met ongetwijfeld de nodige zwangerschapskwalen. Natuurlijk komt het bloggen dan op een laag pitje. Alle begrip! Ik wens je veel sterkte om alle emoties op een rijtje te krijgen maar vooral veel vreugde toe met het leventje dat nu aan jouw zorg is toevertrouwd. Neem je rust (heus met 4 andere kindertjes, haha maar goed bedoeld!) en Zijn zegen! liefs, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte met het nieuwe leven, maar ik wens je ook veel sterkte.
  Ik kan mij goed voorstellen dat alles nu even dubbel voelt.
  Maar zoals al is geschreven voor Hem leven zij allen. Ik wens je veel troost en kracht van onze hemelse Vader toe en dat er straks ruimte mag zijn om ondanks het verlies te genieten van het nieuwe wonder.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte met het verlies, maar ook weer gefeliciteerd. Ik denk dat je de miskramen niet vergeet, ook al heb je vreugde om het kindje dat wel voortleeft. Hopelijk geniet hij/zij voor twee van het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel sterkte met het verwerken en het verlies van het kindje... Maar ook gefeliciteerd met de kleine die nog wel in je buik mag groeien. Veel geluk en zegen de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig gedicht en wat een unieke, tegenstrijdige, verwarrende gevoelens moeten er door jullie heen gaan. Heel veel sterkte, ik bid dat God je mag bevrijden van de heel begrijpelijke maar misschien ook wel onterechte schuldgevoelens die je beschrijft. Voor troost en kracht en hernieuwde blijdschap. Ik weet niet wat het is, maar we hebben een Here die in alles met ons mee wil lijden. Hij begrijpt het vast helemaal als je emoties verschillende kanten opschieten en dat lijden, verdriet en blijdschap door elkaar lopen! Lieve groeten, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marjolein, ik vraag me af hoe het met je is, gaat het een beetje goed met je zwangerschap? Ik had je eigenlijk willen mailen, maar ik kon geen mailadres van je vinden.

  groet, realmam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marjolein,

  Net als realmam ben ik benieuwd hoe het met je gaat,maar ik kan ook geen e-mailadres vinden(wat ik me goed kan voorstellen). Ik moet regelmatig aan je denken.
  En wil laten weten dat ik voor je bid.

  Gods zegen,

  Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs