Het is niet zo dat ik me strikt houd aan dit weekmenu. Soms wissel ik dagen om of soms krijgen we onverwacht groenten van iemand uit onze gemeente en maak ik daar een maaltijd mee of soms heb ik geen tijd om iets te bakken of lang voor te bereiden. Dat zijn dus de uitzonderingen. Maar meestal volg ik het menu omdat het gewoon handig is bij de voorbereiding van je maaltijd.
's Avonds kijk ik naar wat er nodig is voor de maaltijden van de volgende dag en aan de hand daarvan tref ik alvast wat voorbereidingen, zoals vlees uit de vriezer halen of de slowcooker vullen. Meestal probeer ik zonder e-nummers te eten en zoveel mogelijk zonder witte bloem en witte suiker. Melk gebruik ik af en toe, gebruik meestal griekse yoghurt of kwark.
((((Word ook lid van de kleine 'God-en-gezin'-community op Facebook, dan zie je meteen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.))))
Indien mogelijk zet ik er een link bij met een recept.
O = Ontbijt
L= Lunch
A= Avondeten
Dit was mijn weekmenu:
Maandag:
O- Smoothie met Griekse yoghurt, aardbei, banaan, framboos en chiazaad
L- Brood
A- Gehaktbrood uit de oven, aardappelen, boontjes
Dinsdag:
O- Muesli en yoghurt
L- Pizzatosti's (brood met zelfgemaakte pizzasaus en mozzarella light), rauwkost
A- Enchilada's, rijst en sla
Woensdag:
O- Warme pap (brinta of havermout)
L- Salamibroodjes (Je kunt in plaats van salami ook groenten gebruiken of bijv. rundergehakt)
A- Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt, erwten, ui, wortel, mais, tomatenpuree en kruiden
Donderdag:
O- Gezonde muffins (deel in vriezer)
L- Groenteomelet, champignonsoep en rauwkost
A- Hachee (slowcooker), aardappelen, rode kool
Vrijdag:
O- Smoothie
L- Gekookte eieren, rauwkost en speltbrood
A- Kokoskip met ananas (slowcooker), rijst en komkommer *1*
Zaterdag:
O- Griekse yoghurt 0% met appel, kaneel, vanille-extract, ahornsiroop
L- Zelfgebakken brood
A- Andijviestampot met rookworst
Zondag:
O- Wafels *2*
L- Tomatensoep (slowcooker)
A- Patat, sla
*1* 1 rode paprika, 2 el zonnebloemolie, 1 teen knoflook, 400 gram kipfilet, 200 ml kokosmelk, 2 tl kerriepoeder, ananasstukjes (uitgelekt), 1 el citroensap. Bak paprika, knoflook eerst, doe daarna kip erbij in blokjes. Doe kokosmelk, kerrie en ananas erbij en naar smaak zout en peper en citroensap. (bron: Opperdepop, pag. 163)
*2* 1,5 cup volkorenmeel, 1 cup havermout, 3 theelepels bakpoeder, 2 eieren, 1,5 cup melk, 6 eetlepels olie, 2 eetlepels kokosbloemsuiker, snufje zout, 1 theelepel vanille-extract en 1 theelepel kaneel. Mixen in blender of keukenmachine en in je hete wafelijzer gieten. Hier kun je genoeg wafels van maken voor 6 personen.
Hi Marjolein,
BeantwoordenVerwijderenHoeveel ananas doe je erdoor? Een heel blikje of naar smaak....
Thanks for sharing the recepie,
Esther
Hoi Esther, ik doe meestal een heel blikje erin, maar het is vooral naar smaak. Succes!! Lieve groeten, Marjolein
BeantwoordenVerwijderenHoi Marjolein,
BeantwoordenVerwijderenBedankt weer voor het delen.
Wat versta jij onder rauwkost? Ik bedoel daar altijd sla mee, maar dat zag ik ook in het lijstje staan :).
Groeten, Sara
Komkommer, worteltjes, paprika-reepjes, tomaatjes etc. Groetjes en eet smakelijk!
VerwijderenHoi Marjolein,
BeantwoordenVerwijderenHoe lang moeten die wafels bakken?
Dat is een hele goede vraag. Ik denk dat ik ze meestal zo'n drie minuten in mn wafelijzer heb, maar dat is denk ik per wafelijzer verschillend. Succes!
VerwijderenWat maak jij er veel werk van! Petje af!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel, Rita :)
BeantwoordenVerwijderenHoe lang moeten die wafels bakken?
BeantwoordenVerwijderenSorry, ik lees t antwoord al : )
BeantwoordenVerwijderen