Dit lekkere recept kreeg ik een keer van een vrouw uit onze gemeente. Het is een favoriet gerecht bij ons thuis.
Bereidingstijd is ong. 20 minuten
4-6 personen
500 gram rijst (ik doe meestal 2 kopjes meergranenrijst voor ons gezin)
500 gram rundergehakt
1 spitskool in reepjes
100 ml runder- of kippenbouillon
2 uien in kleine snippertjes
1 teentje uitgeperste knoflook
1 theelepel gemberpoeder (en evt. wat korianderpoeder)
1 eetlepel kerriepoeder
peper en zout
olijfolie
chilisaus
gebakken uitjes
Snijd de spitskool in dunne reepjes
Snipper de uien
Pers 1 teentje knoflook uit
Maak 100 ml bouillon
Kook de rijst gaar volgens de verpakking
Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul
Laat de ui en knoflook meebakken
Voeg de spitskool toe en schep goed om
Voeg de bouillon toe en de kruiden.
Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
Laat het groentemengsel in 5-8 minuten zachtjes gaar worden.
Schep als volgt op:
Schep op de ene helft van je bord de rijst, op de andere helft het groentemengsel, giet op de scheiding rijst/groentemengsel een rechte streep chilisaus en bestrooi de chilisaus met gebakken uitjes.
Eet smakelijk!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Je kunt tegenwoordig geen krant of magazine lezen of het gaat over onthaasten en minimaliseren. Dat is blijkbaar een belangrijke behoefte d...
-
Het is weer bijna sinterklaas en dat kan ik goed merken hier thuis. De hele dag hebben de kinderen het over niets anders dan sinterklaas en ...
-
Ik denk dat de meesten van jullie nog niet zo bezig zijn met advent, maar toch is het nog maar een paar weken voordat de eerste adventszond...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
Voor mijn verjaardag heb ik het boek 'Liefde en Respect' van Emerson Emmerichs gekregen. Het boek stond al langere tijd op mijn lijs...
Vooral die rechte streep chillisaus doet het hem ;)
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
Liefs Ilse
;-);-)
VerwijderenGelijk je recept geprobeerd! Het is inderdaad erg lekker en we zijn niet eens "kool-liefhebbers". Omdat het erg warm was vandaag en om een barbecue sfeer te creëren hebben wij het gegeten met shoarma broodjes.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Marije
Hmmm...klinkt lekker, Marije. Bedankt voor de tip en je reactie!! Liefs!
VerwijderenHoi, Bedankt voor dit recept, wij hebben hier geen goede eters maar ik ben aan het proberen om toch eens wat nieuwe dingen te gaan eten, jouw recept hebben we gisteren gegeten, ze vonden het (bijna) allemaal heerlijk!!! Vooral de chillisaus was lekker erbij. Eten we zeker vaker! gr. Yvonne.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen, Yvonne! Succes met uitproberen hoor, misschien is de lasagne met spinazie ook wat voor jullie gezin? Groetjes!!
Verwijderen