26 januari 2015

Een recept voor de lekkerste appelflappen

Dit keer een recept voor heerlijke appelflappen van gastblogger Nadine:

Met onderstaand recept maak je de ‘gewone’ appelflap extra speciaal. Het is altijd makkelijk en snel te maken voor als er onverwacht visite langs komt.

Benodigdheden voor 4 appelflappen:

* 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid, meestal laat ik ze in de koelkast ontdooien,)
* 1 grote appel
* 50 gram rozijnen (blanke en donkere)
* 1 of 2 verkruimelde bitterkoekjes
* 2 eetlepels suiker (evt. kokosbloesemsuiker)
* 1 theelepel kaneel
* ½ theelepel kardemon
* ½ theelepel gember
* Vanille-extract 
* Bakplaat en bakpapier
* Bakkwastje

Werkwijze:

* Verwarm de oven voor op 200 of 210 graden
* Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes, Doe ze in een kom en meng alle ingrediënten behalve het vanille-extract. Roer dit alles goed door.
* Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht (zodat het een driehoek wordt) en druk de randen aan.
* Schenk wat vanille-extract in een kommetje en bestrijk met een bakkwastje de appelflappen ermee
* Strooi daarna voorzichtig nog wat suiker op de ingesmeerde appelflapen
* Bak de appelflappen ca. 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Leuk hoor, ga ik proberen! Zou het ook zonder kokos kunnen? Dat is niet echt mn smaakje... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh sorry, te snel gelezen! kokosbloesemsuiker... dat is wel lekker ja!

      Verwijderen
  2. bitterkoekjes zullen het inderdaad een hele andere smaak geven! Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bitterkoekjes zit daar niet van alles in? leuke blog volg het graag gr jennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk recept. Dank je wel. Lusten jouw meisjes dit?

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-