10 oktober 2013

Appeltaartvulling invriezen

De herfst is weer begonnen en het is dus weer tijd voor overheerlijke appeltaart!

Om jezelf tijd te besparen maak je gewoon een dubbele (of driedubbele) vulling voor de appeltaart, want op deze site heb ik een handigheidje gevonden als het gaat om appeltaartvullingen invriezen.

Je legt aluminiumfolie in je taartvorm en vult de folie met je appeltaartvulling (zorg wel dat je de appels omschudt met wat bloem ivm vocht). De folie vouw je goed dicht en je legt de taartvorm met folie en vulling 24 uur in de vriezer. Daarna haal je de vorm eruit en doe je de bevroren vulling in een diepvrieszak en je vriest het opnieuw in. Als je een appeltaart wilt maken en je hebt de korst gemaakt dan kun je de vulling er zo bevroren in doen. Zet dan wel de oven wat lager en laat de taart iets langer in de oven staan.

De bevroren appeltaartvulling kun je ook gebruiken voor appelcake of als toetje bijvoorbeeld en als je handig bent in wecken dan kun je de appeltaartvulling ook wecken, zodat je altijd een paar potten hebt staan.


3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke en handige tips! Alleen alles zit hier vol, zowel de vriezer als bijna al m'n weckpotten! Heb nog twee kratten appels staan, dus ik ga je tip wel in m'n achterhoofd houden voor als de vriezer weer wat leger is!
  Groetjes! Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is handig zeg...ik hoop binnenkort te gaan wecken, dus dat gaan we ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt enorm handig! Maar, wordt de vulling niet enorm papperig, waterig als je hem bevroren in de taart wilt laten bakken? Smaakt het dan nog lekker naar versgebakken appeltaart?

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs