05 juli 2012

Lasagneschotel

Wat vind ik het heerlijk om te koken en recepten zo om te vormen dat het (voor mij/ons) precies goed is. Zo ook met deze lasagneschotel. Ik kon nooit goed lasagne maken zonder pakje. Toch wilde ik echt heel graag zonder pakjes koken, dus toen een recept geprobeerd van www.uitdekeukenvanarden.blogspot.com, maar hoewel de meestal recepten van Levine heerlijk zijn, vonden we deze lasagne wel lekker, maar niet bijzonder.

Toen ben ik zelf wat gaan uit proberen met behulp van een oud kookboek en écht dit is een verrukkelijke lasagneschotel. Hij is best bewerkelijk en je staat dus wat langer in de keuken, maar die moeite vergeet je snel als je hem hebt geproefd..
Hierbij het recept:

(Voor ong. 5/6 (volwassen) personen, 40 minuten in oven op 180 graden)

Nodig:

45 gram boter
40 gram bloem
2 uien
1 el knoflookpoeder
een scheutje sambal
peper/zout naar smaak
1,5 el italiaanse kruiden
1 bouillonblokje
1 zakje mozzarella
geraspte kaas
lasagnebladen van Grande Italia
half pak diepvriesspinazie
2 pakjes gezeefde tomaten
1/2 liter melk
500 gram rundergehakt
200 ml witte wijn

Snipper 2 uien fijn en fruit ze aan met wat boter. Kruid het gehakt met peper en zout en bak het rul. Doe bij de uien en gehakt de knoflookpoeder, scheut sambal, italiaanse kruiden, dan de gezeefde tomaten en de witte wijn erbij. Laat 10 min. zachtjes koken.

Verwarm de bevroren spinazie in een steelpannetje.

Snijd de mozzarella in plakjes

Smelt in een pan met dikke bodem 45 gram boter. Klop er dan 40 gram bloem doorheen, blijf kloppen met de garde en giet er beetje bij beetje een 1/2 liter melk bij. Laat een paar minuten zachtjes koken en blijf kloppen/roeren. Doe er een bouillonblokje bij en laat meekoken.

Vul een ovenschaal met een laag:

Tomatensaus-lasagnebladen-spinazie-lasagnebladen-tomatensaus-geraspte (emmenthaler evt) kaas-lasagnebladen-tomatensaus-plakjes mozzarella-lasagnebladen-béchamel(melk)saus- evt. wat geraspte kaas

Eet smakelijk!!!!!!

Foto van Pinterest


6 opmerkingen:

  1. Ik wil je nog complimenteren voor dit recept... Vorige week uitgeprobeerd - ik ben me de laatste tijd nieuwe recepten aan het eigen maken (elke week 1 ongeveer). 't Was niet moeilijk, erg smakelijk! Voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Je kent mij niet maar een hele poos geleden kwam ik op je blog terecht. In eerste instantie was dat vanwege de tips wat betreft het huwelijk. Ik ben niet gelovig maar heb er veel aan gehad. Toen kwam ik ook nog eens op dit recept en wat hebben we gesmuld!! Het is nu favoriet en wordt minstens 1x per twee weken gemaakt! Hier wilde ik je nog even voor bedanken. En ondanks dat ik (nog) niet gelovig ben vind ik je blogs erg mooi en inspirerend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Linda, Bedankt voor je reactie! Fijn dat het lasagnerecept zo goed bevalt! Als je vragen over het geloof hebt en er meer over wilt weten kun je me altijd mailen op marjoleinmol@hotmail.com

    Hartelijke groet,

    Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Marjolein,

    Is het ook mogelijk dit recept zonder wijn te maken? En zo ja waar ken ik de wijn door vervangen?

    Groetjes,

    Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marjolein, Ik volg sinds kort je blog. Fijne onderwerpen! Ik zou graag deze lasagna willen proberen, maar ik woon in New Zealand en weet niet hoeveel er in een pakje gezeefde tomaten zit. Zou je dit even willen doorgeven, hartelijk dank!

    project3verse16.blogspot.co.nz
    Ida de Boer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ida, wat leuk een reactie uit Nieuw Zeeland! Er zit bij mij 400 ml in een pakje gezeefde tomaten. Succes met koken en eet smakelijk alvast ;)

      Verwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-